De vier jaargetijden, (Vivaldi) door La Chapelle Sauvage

Datum:
Zondag 8 Mei
Aanvang:
15.00
Entree:
€ 15,-

“De vier jaargetijden” is hét meesterwerk van de Italiaanse componist Antonio Vivaldi (1678 – 1741). Elk seizoen wordt op een ongeziene wijze auditief tastbaar gemaakt als een echte natuurschildering voor het gehoor. De partituur bevat talrijke aanduidingen zoals het blaffen van de hond, het onweer, en diverse vogelgeluiden waardoor de muziek een letterlijke weerklank geeft van het leven en de natuur in Vivaldi’s tijd. Een unieke inkijk ook in de gevoelswereld van deze geniale componist die de muziekgeschiedenis voorgoed heeft veranderd en de grondslag legde voor de filmmuziek.

La Chapelle Sauvage o.l.v. Karel De Wilde “Le quattro stagioni”.

La Chapelle Sauvage ontstond onder impuls van de jonge Belgische dirigent Karel De Wilde als een internationaal initiatief van jonge professionele musici komende uit geheel de wereld. Wat hen samenbracht en typeert is een wilde en ontembare muzikale ambitie met een eigentijdse, kritische en reflectieve attitude. Niettegenstaande hun vaste kern modificeert hun bezetting zich gedurig naargelang het repertoire, dat een grote verscheidenheid aan kamermuziek bevat evenals werken voor symfonisch orkest en regelmatig samenwerkt met koren en internationale solisten. Hierbij steeds op zoek naar een creatieve en authentiek verantwoorde uitvoering, gebruik makende van de kennis en modernste technieken waarover we heden ten dage beschikken. www.lachapellesauvage.be

Karel De Wilde studeerde op jonge leeftijd piano, orgel, klavecimbel en contrabas, en vervolgens orgel, muziektheorie en orkestdirectie aan de Koninklijke Conservatoria van Gent en Mons. Reeds vroeg werden zijn veelzijdige talenten in binnen-en buitenland opgemerkt en werd hem aangeboden om deze uitermate te laten ontwikkelen. Zo werden verschillende van zijn composities succesvol internationaal gecreëerd en concerteerde hij in aanwezigheid van tal van Europese prominente persoonlijkheden. Karel wordt aanschouwd als één van Belgisch meest beloftevolle nieuwe dirigenten en is een graag geziene artistieke partner van talrijke artiesten en culturele organisaties.

Reserveer uw kaart(en):

  Aantal Personen: *

  123456789


  Naam: *

  E-mailadres: *

  E-mailadres controle: *

  Telefoonnummer: *

  Straatnaam + Huisnummer:

  Postcode + Woonplaats:

  Spamcontrole: *
  Typ onderstaande letters/cijfers over a.u.b. :

  captcha