Masterclass Koorzang en Directie

Leuk afsluitend concert!

Datum:        Zaterdag 27 september
Aanvang:    20.00
Entree:         €8,- voor het concert

masterclass

De liefde bezongen
Inmiddels traditie op het Podium: een hele dag zingen en dirigeren onder de bezielende leiding van Hans Smout (voormalig docent koordirectie conservatorium Tilburg) en Frank Hermans (Bas –bariton en zangpedagoog). Een groep van ca. 30 zangers en zangeressen gaat aan de slag met van tevoren thuis bestudeerde vocale muziek. Er wordt gewerkt aan stemtechniek, aan koorvorming, koorklank, dynamiek, dictie en alle andere facetten die koorzang tot een boeiend geheel maken. Ook koordirigenten worden bijgeschoold, o.a. in slagtechniek en uitvoeringspraktijk.
Als thema is gekozen: “de liefde bezongen”; een onderwerp waaraan door de eeuwen heen in al alle soorten muziek aandacht is en wordt gegeven. Zowel in de wereldlijke als in de geestelijke muziek is “de liefde” onuitputtelijk en gevarieerd bezongen.
s ’Avonds is er een afsluitend concert. Daarin wordt solistisch, door Frank Hermans, en in ensembleverband (door de cursisten die onder leiding van Hans Smout het koor vormen) getoond wat er allemaal is bestudeerd en geleerd deze dag.
Masterclass-koor Podium van Zaamslag, 26 maart 2011. Lead me Lord, Samuel Wesley.
Nel van den Broeke, mezzosopraan, Rien Balkenende orgel. Algehele leiding Hans Smout.
Behalve de a capella werken wordt de muziek aan de vleugel en/of het orgel begeleid door Rien Balkenende.
Kom en laat u verrassen: overdag als deelnemer aan de masterclass, of ’s avonds als luisteraar.

Meedoen?
Koorervaring en beheersing van het notenschrift is wel vereist.
De muziek wordt u vooraf toegezonden, zodat u thuis noten kunt studeren en op 27 september de stukken kent. Evenals vorige jaren een enerverende en plezierige dag waar zangers en dirigenten véél van opsteken voor hun eigen praktijk.
Aanmelden: ruim van te voren via 0115-611875, 06-54225226 of via e-mail info@podiumvanzaamslag.nl , vermeld uw voornaam, naam, adres, postcode en woonplaats, telefoonnummer., sopraan, alt, tenor, bas of dirigent.
Kosten: 40 €, incl. bladmuziek, koffie, thee en een eenvoudige maaltijd.

Deze voorstelling is al voorbij..