Masterclass
Engelse Vokale Muziek

Datum:        Zaterdag 26 September
Aanvang:     20.00 (Afsluitend concert)
Entree:         € 8,-
Deelname hele dag: € 45,-, zie onderaan de pagina

De jaarlijkse masterclass voor koorzangers en dirigenten staat dit jaar in het teken van de Engelse koortraditie.
De deelnemers krijgen enkele maanden van tevoren een pakket partituren thuisgestuurd, zodat er op 26 september direct muziek gemaakt kan worden. De hele dag wordt er onder leiding van Hans Smout (doceerde zangles en koordirectie aan het conservatorium te Tilburg) en Frank Hermans ( bas-bariton en zangpedagoog) aan deze stukken gewerkt. Een dag met veel zingen, en ondertussen al die facetten die het koorzingen zo leuk maken uitdiepen, zoals stemvorming, stemtechniek, dynamiek, koorvorming, koorklank, koordirectie enzovoort.

De werken zijn deze keer gekozen uit de Engelse traditie. Er zal geestelijke muziek met orgelbegeleiding bij zijn, maar ook de wereldlijke muziek zal niet ontbreken; oude muziek tegenover hedendaagse koormuziek, a capella werken naast stukken met orgel- of pianobegeleiding, bekende en onbekende componisten, het komt allemaal aan bod.

Om acht uur s’avonds is er een afsluitend concert; de deelnemers vertolken dan de bestudeerde werken; Hans Smout voorziet de uitvoering op de hem zo eigen, onderhoudende en humoristische wijze van toelichting en commentaar. Frank Hermans zingt enkele sololiederen, de piano of orgelbegeleiding is in handen van Rien Balkenende. Meestal zet Hans het publiek ook nog aan tot zingen; het belooft zo weer een afwisselend,interessant en verrassend concert te worden!

Meedoen?
Koorervaring en beheersing van het notenschrift is wel vereist.
De muziek wordt u vooraf toegezonden, zodat u thuis noten kunt studeren en op 26 september de stukken kent. Evenals vorige jaren een enerverende en plezierige dag waar zangers en dirigenten véél van opsteken voor hun eigen praktijk.
Aanmelden: ruim van te voren via 0115-611875, 06-54225226 of via e-mail info@podiumvanzaamslag.nl , vermeld uw voornaam, naam, adres, postcode en woonplaats, telefoonnummer., sopraan, alt, tenor, bas of dirigent.
Kosten: 45 €, incl. bladmuziek, koffie, thee en een eenvoudige maaltijd.

Deze voorstelling is voorbij.