Marcus passie “Een gat in het dak”

Datum:
Vrijdag 14 April
Aanvang:
21:00
Entree:
€ 12,50

Inmiddels is het traditie dat op de avond van de Goede Vrijdag een passieconcert op het Podium wordt uitgevoerd.

Deze keer heeft het project-koor l’Hirondelle gekozen voor een “moderne” uitvoering, namelijk het passie-oratorium  “Een gat in het dak” naar het Marcus evangelie. Het is geschreven bij de totstandkoming van de Nieuwe Bijbelvertaling in 2004 door predikant Michiel de Zeeuw en musicus Mar van der Veer.

Doorgaans begint de verhaallijn in een passie-oratorium met de intocht van Jezus in Jeruzalem. Deze Marcuspassie begint eerder: met het verhaal over de mens die neergelaten wordt door een gat in het dak. Samen met nog enkele andere bijbelse verhalen wordt hierdoor een verbinding gelegd tussen het leven en het lijden van Jezus: Hij wil mensen zicht geven op de hemel.

De teksten zijn op een beeldende manier op muziek gezet. De oude regels van het harmoniseren laat van der Veer hier en daar voor wat ze zijn……; waar de tekst gemeen is, hoor je dat verklankt in de muziek. Prachtige melodieën worden afgewisseld met onorthodoxe spreekkoren en wrange zettingen. Dat, samen met het begrijpelijke, “dicht bij de mensen-taalgebruik”, maakt het geheel tot een aangrijpend werk.

Het projectkoor staat vanavond onder leiding van Joop de  Pooter; er doen enkele vocale solisten mee, waaronder Joost van der Wulp, tenor, en Peter Castel, bas. Begeleiding op piano door Marcel Mangnus, verder medewerking door diverse instrumentalisten, waaronder Ellen Dieleman Cello,  Ellen Basting, hobo  , en een fluitiste.

Reserveer uw kaart(en):

  Aantal Personen: *

  12345678910


  Naam: *

  E-mailadres: *

  Bevestiging uw e-mailadres: *
  [checkmail checkmail-10 "your-email"]

  Telefoonnummer: *

  Straatnaam + Huisnummer:

  Postcode + Woonplaats:

  Spamcontrole: *
  Typ onderstaande letters/cijfers over a.u.b. :

  captcha