Duo Bilitis,
Twee harpen, twee stemmen

Datum:
Zondag 5 Februari
Aanvang:
15:00
Entree:
€ 12,50

Duo BILITIS is een uniek ensemble op de Nederlandse podia en daar buiten. De beide musici hebben sinds de oprichting van het ensemble in 2004 naam gemaakt door hun boeiende en spraakmakende programma’s en intense samenspel. Het duo vernoemde zich naar Claude Debussy’s tot de verbeelding sprekende composities ‘Les Chanson de Bilitis’ op teksten van Pierre Louys. Naast hun passie voor hetzelfde instrument delen de harpistes Eva Tebbe en Ekaterina Levental ook dezelfde muzikale mentaliteit: graag zoeken ze het avontuur buiten de gebaande paden. De dubbelrol van Ekaterina Levental geeft dit duo een unieke positie binnen het kamermuziekaanbod in binnen- en buitenland.

Het programma voor Zaamslag kreeg de titel “Balade Slave” mee, naar  het eerste werk “Balade Slave pour deux harpes van Claude Debussy. Daarnaast ook muziek van Tsjaikovski, waaronder “het Zwanenmeer” in een bewerking van duo Bilitis.

Eén van de vele lovende recensies (Algemeen Dagblad ): “Briljant. Een aaneenschakeling van verrukkingen, samenspel tot in de perfectie, met fraai gearticuleerde melodieën”.

Duo Bilitis: Eva Tebbe, harp and voice & Ekaterina Levental, harp and mezzo-soprano.

Zie ook www.duobilitis.com

Reserveer uw kaart(en):

  Aantal Personen: *

  12345678910


  Naam: *

  E-mailadres: *

  Bevestiging uw e-mailadres: *
  [checkmail checkmail-10 "your-email"]

  Telefoonnummer: *

  Straatnaam + Huisnummer:

  Postcode + Woonplaats:

  Spamcontrole: *
  Typ onderstaande letters/cijfers over a.u.b. :

  captcha