Gedichten-Marathon
(door Wieke Mulier)

Datum:
Zaterdag 28 Januari
Aanvang:
Doorlopend
Entree:
Gratis, gift-voor-lift?
Reserveren:
Vrije inloop, reserveren is niet nodig

Zaterdagmiddag 28 januari is er een bijzonder gebeuren op het Podium: een Gedichten-Marathon, een vijf uur durende voordracht bestaande uit een keur van gedichten, gebracht door actrice/schrijfster Wieke Mulier, kersverse inwoonster van Zaamslag.

De marathon staat in het teken van de Poézieweek (26-1 t/m 1-2-2017).

Wieke: “Gedichten, heb ze lief! Gedichten zijn mini-romans of hartekreten, ze bevatten humopr of spot, ze zijn filosophisch of beschouwend, ze zijn kortom emotie, ze brengen ons naar wat ons dierbaar is…….”

De inloop-marathon start om 15 uur en, ook al komt er helemaal niemand luisteren……Wieke Mulier zal onvertdroten een niet bestaand record trachten te verbeteren en doorgaan tot 20 uur, met slechts enkele minuten pauze halverwege.

Publiek is doorlopend welkom, precies zoals het uitkomt: men kan komen, blijven en weggaan naar eigen believen; al blijft men drie minuten of twee uren, al is het om 15.15 uur of om 19.48……..

Wieke ziet haar optreden als een ode aan onze dichters, als propaganda voor Het Gedicht.

Vandaar dat ze ook bereid is úw gedicht te laten horen; reik het haar aan en ze leest het voor! (liefst getypt, tijdens de middag of vooraf via het Podium).

Entreegeld  wordt er niet van u gevraagd; het Podium spaart voor een lift en er zal daarom een collectebus staan. Doe mee met een “gift voor de lift”

Wieke Mulier: opgegroeid in Amsterdam, gymnasium aldaar, toneelopleiding Londen.Mooie rollen bij de gevestigde toneelgezelschappen; overstap naar het veel uitdagender gezelschap van Johan Kaart. Veel hoorspelen (oa Ina Vlaanderen in de remake (1968) van de Paul Vlaanderen serie) en tv-spelen. Al ruim 40 jaar zelfstandig optredendmet eigen teksten in cabareteske toneelprogramma’s. Ze treedt op in het hele land, veelal in besloten kring op uitnodiging, alsook in haar eigen huis. Van haar hand verschenen diverse romans, gedichtenbundels, toneelstukken en korte verhalen .Haar luisterboek Meester Monkelman (voorgelezen door haarzelf en zoon Victor Löw, met muziek van zoon Ernst Löw) verscheen bij uitgeverij Karakter en is verkrijgbaar in de boekwinkel, evenals de heruitgave van haar intrigerende roman “Herinnering aan Morgen” de novelle “Een liefde in Zeeland”(uitgeverij Aspekt)

012817_2

http://www.poezieweek.com/gedichtendag/

Vrije inloop,
Reserveren is niet nodig