Hathor Trombone Quartet.

Datum:        Zaterdag 10 Januari
Aanvang:     20.00
Entree:         € 12,-

Het Hathor Trombonekwartet is begin 2012 opgericht en bestaat uit Harry Ries, Dion Kowalski, Luc Scholtes en Dominique Steins. ‘Hathor’ was in de mythologie van het oude Egypte de godin van de muziek. Alle leden van het kwartet zijn geboren en getogen in Zuid-Limburg; wat hen bindt is een gemeenschappelijke passie: de trombone. Gezamenlijke wortels liggen aan het Conservatorium Maastricht, waar Harry Ries lange tijd hoofdvakdocent trombone is geweest, en waar de andere drie leden van het kwartet studeren of gestudeerd hebben.

hathor

Als het gaat om repertoirekeuze, wil het Hathor Trombonekwartet zoveel mogelijk verschillende stijlperiodes en genres onder de aandacht van het publiek brengen. Zowel muziek van hedendaagse componisten, alsook werken uit de romantiek, de klassieke periode, de barok en de renaissance. Om deze muziek op een zo authentiek mogelijke manier te kunnen uitvoeren, speelt het kwartet regelmatig op instrumenten zoals deze gebruikelijk waren in de betreffende periode, zoals bijvoorbeeld de baroktrombone.

Onder de noemer “trombone-kwartet” krijgt u dus een gevarieerd muziekmenu voorgeschoteld met uiteenlopende trombones en muziek uit allerlei stijlen. Laat u verrassen!

hathor2

Harry Ries (voormalig solotrombonist WDR Sinfonieorchester Köln, alt- en tenortrombone)
Dion Kowalski (trombonist Fanfare ‘Bereden Wapens’, alt- en tenortrombone)
Luc Scholtes (student Hochschule für Musik und Tanz Köln, alt- en tenortrombone)
Dominique Steins (student Conservatorium Maastricht, tenor- en bastrombone)

hathor3

Deze voorstelling is voorbij.