Terugblik 2008
Goethe Piano Trio

Datum: Vrijdag 20 juni
Aanvang: 20.00
Entree: €10

Het Goethe Piano Trio heeft zijn basis in London en bestaat uit de Hulsterste violist Mathieu van Bellen, Christopher Graves (cello), en pianist Tadashi Imai. Het trio werd aanvankelijk opgericht als gelegenheidsformatie om eenmalig het Tschaikowsky Pianotrio uit te voeren, maar de musici besloten tot een verdere enthousiaste samenwerking.
Goethe trio

Programma:
Ludwig van Beethoven; Piano Trio op. 1, no. 1 in Es Groot.
– Allegro
– Adagio cantabile
– Scherzo. Allegro assai
– Finale. Presto

Charles Yves; Piano Trio.
– Moderato
– TSIAJ (“This Scherzo Is A Joke”). Presto
– Moderato con Moto

Franz Schubert; Piano Trio no. 1 in Bes Groot.
– Allegro moderato
– Andante un poco mosso
– Scherzo. Allegro
– Rondo. Allegro vivace

Mathieu van Bellen (20) kreeg op vierjarige leeftijd zijn eerste vioollessen van Ineke Schepman, en doorliep de muziekacademie in Sint-Niklaas waar hij les kreeg van Nico Baltussen. Vanaf 2000 studeerde hij bij Jan Repko, eerst aan het Conservatorium van Amsterdam, en na in 2002 de eerste prijs te hebben gewonnen tijdens het Prinses Christina Concours kon hij met een beurs van de VandenEnde Foundation gaan studeren aan Chetham’s School of Music in Manchester. Sinds 2006 studeert hij bij Itzhak Raskovsky in London. Mathieu trad veelvuldig op in solo-recitals, kamermuziekensembles en met vele orkesten. In oktober 2007 was hij nog solist met Shostakovich 1e vioolconcert met het nationaal Orkest van Belgie. Mathieu bespeelt een Allessandro Gagliano viool uit. ca. 1705, beschikbaar gesteld door DELTA N.V.

MatthieuvanBellen

Na zijn studies en succesvolle deelnames aan concoursen in Japan studeerde Tadashi Imai vanaf 1994 in Texas USA om daar zijn Artist Diploma te behalen. Vervolgens bekwaamde hij zich verder in London, van waaruit hij nu als professioneel pianist werkzaam is. Tevens is hij als docent correpetitor verbonden aan de Royal Academy of Music.
Hij heeft een drukke uitvoeringspraktijk met solo-recitals, diverse kamermuziek-ensembles en optredens met orkest, en is ook een veelgevraagd begeleider bij masterclasses en concoursen. Zo was hij in juli vorig jaar in Middelburg als begeleider tijdens de masterclasses van Lydia Mordkovich, georganiseerd door de Roosevelt Academy. En in april jl. was hij de officiele begeleider tijdens de grote internationale Yehudi Menuhin Violin Competition.

Christopher Graves (20) is geboren en getogen in London, en is nu tweedejaars student aan het Royal College of Music, waar hij les krijgt van Melissa Phelps. Hij geeft regelmatig solo-recitals, recent nog in het V&A Museum, en een recital op uitnodiging van de Wandsworth and Ealing Music Societies. Hij speelt in meerdere kamermuziek-ensembles en trad daarmee op in Engeland, Zwitserland en Nederland. Hij volgde vele cursussen zoals The Eton International Cello Course, Pro Corda en Ticino Musica, en volgde masterclasses bij Johannes Goritzki, Bernard Greenhouse, Yonty Solomon, Norma Fisher, Moray Welsh, Alexander Baillie, en het Chilingirian en Wihan Quartets. Hij is regelmatig succesvol en prijswinnaar van festivals en concoursen in Engeland.

trio