Terugblik 2009
Hommage aan Jacques Brel

Datum: Zaterdag 4 april
Aanvang: 20.00
Entree: €12,-

Op 9 oktober 2008 was het 30 jaar geleden dat Jacques Brel overleed. Brel is echter alles behalve vergeten. Amsterdam, Marieke, Bruxelles, Voir un ami pleurer; de chansons van Le Grand Jacques zijn geliefd. De Belgische troubadour bracht zijn liefde, verdriet en humor op de planken van Knokke Le Zoute tot New York. En overal begreep men wat hij zong, ook al verstond men zijn voertaal niet. Zijn universele poëzie en melodieën raken ieders hart.

BrelBreed

Jelle Amersfoort, Sanne Eggenkamp, Bas Marée, Alice Rientjes en Menno Theunissen (piano) zijn oud-studenten van kleinkunstopleiding Koningstheaterakademie in Den Bosch en treden inmiddels afzonderlijk van elkaar op in de Nederlandse theaters.Tijdens hun studie brachten ze hommages aan het werk van o.a. Georges Brassens, Hans Dorrestijn en Willem Wilmink. Menno studeerde piano geïmproviseerde muziek aan het Conservatorium in Tilburg en was als pianist-arrangeur al betrokken bij deze hommageprojecten. Het samen zingen werd hen vijven zo dierbaar, dat ze er als kwintet ‘Quellijnstraat64’ erg graag mee door gaan en dit seizoen maar liefst drie verschillende
ensemblevoorstellingen presenteren. Één ervan is de Brel Hommage onder de titel ‘Brel Breed’. In ‘Brel Breed’ staat het Franse chanson centraal, maar dan in Nederlandse vertaling. Het ensemble vertolkt overigens niet alleen Brel, maar ook Barbara, Brassens, Ferré en andere Franse chansonniers.

Jaqcues Brel