Terugblik 2013
Masterclass Koorzang en Directie

Datum: Zaterdag 21 september
Aanvang: 20.00 (aanvang concert !)
Entree: €8,- voor publiek

Deelnemers: vanaf 9.30 hr.
Concert: 20.00 hr.
Inmiddels al een traditie, in Zaamslag een dag voor koorzangers en dirigenten onder leiding van dirigent Hans Smout en zanger Frank Hermans.

Dit jaar houden we ons al in september bezig met kerstmuziek! Drie maanden voor het feest, beginnen veel koren zich voor te bereiden op de muziek
die onlosmakelijk met de sfeer van het grote feest verbonden is. Deze dag worden ideeën aangedragen (en ingestudeerd!) voor nieuwe, deels onbekende kerstmuziek. Wellicht een opfrisser voor uw koorrepertoire. Kerstmuziek van volkse en kunstige oorsprong; één-, meer- en veelstemmig, zelfs dubbelkorig; van grote en onbekende componisten; uit Nederland en van overal uit Europa; van vroeger en nu; met en zonder begeleiding.

Te veel om op te noemen: een rijk boeket, geplukt uit de enorm rijke tuin van muziek die voor dit feest geschreven is.

‘s Avonds om acht uur kunt u komen luisteren naar wat de deelnemers deze dag hebben ingestudeerd. In een concert maken ze u deelgenoot van hun vorderingen, …in kerstsfeer……Als begeleider op orgel of piano hoort u Rien Balkenende. Daarnaast zingt Frank Hermans enkele solowerken voor de kersttijd.
Kom, en laat u zich weer verbazen!

masterclass