Terugblik 2013
Zonder bandjes!

Datum: Zaterdag 12 januari
Aanvang: 20.00
Entree: €12,-

Zonder Bandjes! Een plezant allegaartje muzikanten uit Belgisch Vlaanderen, in de leeftijd tussen 24 en 51 jaar, vier mannen en één lieftallige dame, nemen een muzikale duik in een vijver vol liedjes, grollen en fratsen. Hele gekende dingen, deuntjes van lang geleden, typisch Vlaamse liedjes, en liederen van over de hele wereld!

Simon Anckaert (slagwerk, percussie) kersvers architect, is de drummer van de band. Ochtendkapsel en rosse baard. Eerste slagwerker in de Koninklijke fanfare van Desselgem. Houdt het tempo bij “Zonder bandjes!” stevig in de hand.
Berdien Dewaele (zang, glockenspiel, viool,…) muzieklerares in het College van Waregem. Jong en fris maar niet altijd uitgeslapen. Zingt alle Vlaamse schlagers uit het blote hoofd maar kan met haar fluweelzachte stem elke Hells Angel tot tranens toe ontroeren.
Thijs Demeulemeester (gitaar) is journalist. Roert de snaren. Is vergroeid met zijn gitaar. Een warhoofd, maar een vat vol inspiratie. Auto rijden zegt hem niks, maar hij reist met de trein de wereld rond op zoek naar rariteiten.
Steef Coorevits (accordeon, zang) is de senior van de band. Hij is kleuterleider, verteller, accordeonspeler én hij kan 15 seconden zonder hulpmiddeltjes op zijn handen staan.
Jo Declerck (contrabas) haalde zijn contrabas in een 2de handszaak in Gent. De verkoper beweerde dat Fidel Castro zijn sigaren bewaarde in de klankkast van deze Cubaanse bas. Jo werkt in een West- Vlaamse uitgeverij, is drukker, letterzetter, organisator, doet de lay-out maar houdt vooral van oneliners, spreuken, oude volkswijsheden en zijn allerliefste Marlies.

Soms gaat het bij muziek maken net als bij het leren zwemmen. Er komt een moment dat de badmeester roept: “ En nu zonder bandjes!” En zoals dat wel eens gaat in zwemvijvers, gaan ze ook wel eens kopje onder. Dat moet je erbij nemen. De vijf komen zonder een vast programma naar Zaamslag; u bepaalt mede wat ze gaan spelen. U roept, zij gaan ervoor. Zonder bandjes! Blijven ze boven?? Om naar te luisteren, om mee te neuriën, om verrast te zijn, zelfs om een danspasje op te wagen!

Een greep uit het repertoire:
– Dance me (Leonard Cohen)
– Dancing Queen (Abba)
– Marina (Rocco Granata)
– Country Roads (John Denver)
– Only the lonely (Roy Orbison)
– Het kleine café aan de haven (Vader Abraham)
– Ik voel me zo verdomd alleen (Ciske de Rat)
– Heist aan zee (Bart Peters)
– De liefde voor muziek (Raymond van het Groenewoud)
– Lat mi moar lopen langs de straete (Willem Vermandere)
– Ik voel me goed (Johan Verminnen)

Dus, roept u maar!! en Zonder Bandjes! speelt en zingt het!

ZonderBandjes