Terugblik 2014
Grenzeloos Nederlands

Datum: Zondag 9 november
Aanvang: 1520.00

bertvandenbrink006.tif

Een reis door de fascinerende wereld van Jules De Corte (1924-1996). Aan de hand van Bert van den Brink en Jannie du Toit trekken we samen langs de unieke teksten en muziek van Jules de Corte, over maatschappij, politiek, liefde, godsdienst en het dagelijkse leven. De levensvisie in
het œuvre van Jules werd tijdens zijn leven al als grenzeloos beschouwd. En ook postuum blijkt Jules een goeie wereldreiziger. Tijdens hun toer langs theaters in de Lage Landen doet dit tweetal ook Zaamslag aan. Bert van den Brink, met zijn authentieke begeleiding op piano en Jannie du Toit, met zijn warme stem en Zuid-Afrikaanse tongval zullen u van de eerste tot de laatste tonen weten te boeien.

Bert van den Brink (1958):
Pianist, componist, arrangeur en producer. Winnaar van de Boy Edgarprijs 2007.
Mede door Berts inzet kwam in 2012 het boek “Wie in Nederland wil zingen” op de markt.
Deze uitgave bevat de oorspronkelijke teksten en bladmuziek met 52 liederen van Jules De Corte. Als Bert naar Zaamslag komt, dan kom je toch zeker luisteren?

Jannie du Toit (1951):
Zanger uit Zuid-Afrika, een van de weinige landen waar Nederlands zo puur verstaan kan worden. Singer-songwriter en ontvanger van de erepenning van de “SuidAfrikaanse Akademie vir Wetenskap en Kuns”. De muziek en zeggingskracht van Jules De Corte hebben de loopbaan van Jannie du Toit mede vormgegeven en door de prachtige Zuid-Afrikaanse tongval wordt er vanavond voor ons een sterk element aan toegevoegd.

www.bertvandenbrink.com

www.janniedutoit.co.za