Terugblik 2014
Lessons and Carols,
Kerstconcert

Datum: Zaterdag 20 december
Aanvang: 20.00 uur

LessonsandCarols

Na het Allerzielen concert op 2 november 2013 wilden toehoorders direct kaarten reserveren voor het komende optreden van het vocaal ensemble “Musica Cordis” . Eigenlijk zegt dat al genoeg over wat we mogen verwachten in dit kerstconcert.
“Musica Cordis” verleent regelmatig medewerking aan concerten, missen, workshops en festivals. Traditioneel is het jaarlijkse ‘Festival of Lessons and Carols’, waarbij het zingen van Christmas Carols wordt afgewisseld met lezingen uit het Kerstevangelie. Al enige jaren wordt dit festival rechtstreeks uitgezonden door omroep Zeeland.

In het voorprogramma treedt het ensemble “de @hocsingers” op. Acht jongeren, die al hun hele leven met zingen geconfronteerd worden omdat hun ouders lid zijn van hetzelfde koor…..Musica Cordis! Enkele kenmerken van de @hoc singers: zuiver, fris, jong, puur, vrolijk en ontroerend.

Na de pauze “a Festival of Lessons and Carols”, uit de Engelse traditie.
In bijbellezingen, gedichten en bijpassende liederen (carols) klinkt het Kerstverhaal, dat op deze manier in zijn meest pure vorm beleefd kan worden. Zo komt het koor in processie binnen met kaarsen onder het zingen van het bekende ‘Once in Royal David’s city’. Ook is er ruimte voor samenzang m.m.v. organist Bram Beekman.

Het koor staat ook voor dit concert weer o.l.v. Hans Smout uit Bergen op Zoom, m.m.v. de @hocsingers en Bram Beekman (orgel)

www.musicacordis.nl