Terugblik 2014
Scaldis Kamermuziek Festival

Datum: Vrijdag 16 mei
Aanvang: 20.00
Entree: €10,-

Zeeuws-Vlaanderen laat ook op het gebied van klassieke muziek van zich horen. Voor het eerst organiseert Mathieu van Bellen het “Scaldis Kamermuziek Festival”. De uit Hulst afkomstige violist speelt in heel Europa met vooraanstaande orkesten en op grote festivals. Omdat hij graag iets terug wil doen voor zijn geboortestreek besloot hij zelf een kamermuziek festival te gaan organiseren. Hij zocht een leuke manier om (ook jonge) mensen in contact te brengen met “klassiek”; daarom worden de concerten voor dit festival niet alleen in concertzalen ten gehore gebracht, maar ook op scholen en zelfs in een tuin en in de Classic Express, de ‘rijdende concertzaal’ van het Prinses Christina Concours… Van Bellen haalt van 14 tot en met 18 mei tien talentvolle collega-muzikanten, afkomstig uit heel Europa, naar Zeeuws-Vlaanderen. Vanavond spelen zij op het Podium. Een uniek recital!!

Mathieu van Bellen panorama

Programma:

Heinrich Ignaz Frans Biber (1644 – 1704)
Sonata Mysteria no. 14
Mathias Susaas Halvorsen, Magnus Boye Hansen, Nicolai Matthews

Antonín Leopold Dvořák (1841 – 1904)
Strijkkwintet no. 2 op. 77
Eduardo Paredes Crespo, Magnus Bove Hansen, Dana Zemtsov,
Steven Walter, Nikolaj Matthews

PAUZE

Erich Wolfgang Korngold (1897 – 1957)
Suite voor 2 violen, cello en linkerhand piano
Omri Epstein, Mathieu van Bellen, Eduardo Paredes Crespo,
Stefan Hadjiev

Mathieu Van Bellen is op dit moment vooral actief in het succesvolle The Busch Ensemble, met pianist Omri Epstein en cellist Jonathan Bloxham, die ook aan het Scaldis Kamermuziek Festival deelnemen. De komende maanden reist hij door Europa om deel te nemen aan diverse festivals.

Hij is ook zeer vereerd met de uitnodiging om in de zomermaanden concertmeester te zijn van The European Youth Orchestra, dat wordt gevormd door 140 musici uit alle 28 landen van de Europese Unie, met optredens in o.a. het Concertgebouw in Amsterdam en op de Night of the Proms in de Royal Albert Hall in London

Meer informatie: www.scaldisfestival.com