Terugblik 2014
Thalia Ensemble, blaaskwintet

Datum: Zondag 12 oktober
Aanvang: 15.00

ThaliaEnsemble

Alweer zo’n zondag-matinee concert wat u niet mag missen….kamermuziek door het Thalia ensemble, een blaas-kwintet van topniveau. De musici zijn: fluit: Belén Nieto Galån, hobo: Sarah Aßmann, klarinet: Diederik Ornée,natuurhoorn: Hylke Rozema, fagot: José Rodrigues Gomes
Ze spelen o.a. werken van Anton Reicha en Franz Danzi, twee componisten die meesterwerken hebben geschreven voor het blaaskwintet. In totaal heeft Reicha zelfs 24 van deze werken geschreven en daarmee heeft hij het blaaskwintet tot een zeer gewaardeerde ensemblevorm ontwikkeld. Danzi legde zich langere tijd toe op het schrijven van opera’s maar kon tijdens zijn loopbaan de blazersafdeling van het conservatorium van Karlsruhe onder zijn hoede krijgen. Niet alleen verbeterde de kwaliteit van deze blazerafdeling, ook Danzi had er baat bij. Zijn composities voor blaaskwintet zijn alom bekend en worden tot de absolute meesterwerken voor deze bezetting gerekend.
Met delen uit dit programma heeft het Thalia Ensemble in 2013 in York de eerste prijs van het prestigieuze York Early Music International Young Artists Competition gewonnen. De eerste prijs omvat onder andere een CD-opname door Linn Records.

In de zomer van 2014 gaat het Thalia Ensemble bovenstaand programma op CD opnemen. Ze zijn dan ook erg blij dit programma op Zaamslag te mogen presenteren.

www.thaliaensemble.nl