Wie zijn wij

Het Podium is een multifunctionele zaal met ca 130 zitplaatsen, gebouwd op de (nieuwe) verdiepingsvloer in de voormalige gereformeerde kerk te Zaamslag. Dit beeldbepalende pand (gebouwd in 1911) was door het samengaan van Hervormd en Gereformeerd Zaamslag overbodig geworden. In 2006 is het verkocht aan de familie Hamelink en na een jaar hard werken in September 2007 officieel in gebruik genomen met de hulp van oa de burgemeester van Terneuzen, dhr Lonink.

Veel oude materialen kregen bij de verbouwing een andere functie; zo werd de preekstoel omgebouwd tot uitgiftebalie voor dranken (de bar), en zijn de oude verwarmingsbuizen en delen van de oude kerkbanken verwerkt in de balustrade. Zo is er een sfeervolle zaal ontstaan, met fraaie lichtinval door de oude glas in lood ramen en een goede akoestiek.

Inmiddels is er geïnvesteerd in een goede geluidsinstallatie en toneelverlichting; er is een vleugel aangeschaft (een fraaie Bechstein van net voor 1900) en we beschikken natuurlijk ook over het authentieke pijporgel uit 1926. Voor volledige info hierover kijk in het menu onder het kopje orgel.

In december 2007 hebben we de Stichting Podium van Zaamslag opgericht. Het doel van deze stichting is het brengen van een gevarieerd programma kunst en cultuur in de zaal “het Podium” te Zaamslag.

We proberen de drempel laag te houden, zowel voor de artiesten als voor het publiek; de prijzen zijn betaalbaar en de afstand tussen publiek en entertainer is klein, waardoor een intieme sfeer is ontstaan met een interessante wisselwerking tussen artiest en publiek.

Ook jonge, veelbelovende muziekanten en artiesten willen we een kans bieden op “het Podium”.

Onder het kopje programma kunt u vinden wat er voor de komende tijd op het “menu” staat; zoals u ziet variërend van klassiek tot een soort bonte avond, van vertelavonden tot een Mattheus Passie.

Mocht u tips of ideeën hebben voor aanvulling van ons programma dan horen we dat graag!

Het bestuur van de stichting is als volgt:

Voorzitter: (Yvonne) Kiel
Secretaris: (Theo) Hamelink
Penningmeester: (Jan) Moeliker
Lid: (Joop) De Pooter

ANBI gegevens Podium van Zaamslag