Advents-concert
Orgel en koor “One People”

Datum:        Zaterdag 28 November
Aanvang:     20.00
Entree:         € 8,- kaarten uitsluitend aan de zaal.

Dit gecombineerde-concert “koor & orgel” is een initiatief van de stichting “Behoud Standaart Orgel Zaamslag”, en staat in het teken van de Advent.

One People is in 1991 opgericht als gospel-koor, maar tegenwoordig is er een breed (vooral geestelijk) repertoire. Regelmatig wordt meegewerkt aan kerkdiensten in de regio, maar er werd ook  opgetreden met harmonie de Volharding en tijdens het jaarlijkse dorpsfeest. Het koor staat onder leiding van Huib van Geffen.

Het orgel wordt bespeeld door de Zaamslagse organist Johan Hamelink. Van Johan hebben we al veel mooie concerten kunnen beluisteren, hij kent dit orgel bovendien blindelings, en op zo’n speciale advents-uitvoering zal hij ongetwijfeld weer wat verrassende orgelliteratuur ten gehore brengen.

De stichting tot behoud Standaart orgel Zaamslag heeft zich ten doel gesteld het orgel uit de voormalige gereformeerde kerk, nu “het Podium”  te onderhouden, bewaren en te laten horen. Het orgel is gebouwd door de Rotterdamse orgelbouwer Standaart, in de jaren 20 van de vorige eeuw. Het is gebouwd volgens het rein pneumatisch principe, toen heel gebruikelijk, maar inmiddels een zeldzaamheid. Het heeft een grote rijkdom aan mogelijkheden in dynamiek en klank-kleur. Niet alleen als kerkorgel een mooi instrument, maar ook hedendaagse muziek komt er prachtig op tot zn recht. Zo bracht Bert van den Brink een prachtige uitvoering van the Bohemian Rhapsodie van Queen ten gehore en vertolkte Johan Hamelink samen met drummer (!) Lorenzo Flipse het popnummer “The final count-down”. Beide werken werden met groot enthousiasme ontvangen.

deze voorstelling is voorbij.